De anatomie van een boektrailer (2)

Achter de schermen bij de opnames van 1000 nachten

Dat zo’n boektrailer filmen meer voeten in de aarde had dan gedacht werd me al snel duidelijk. Had ik bij de boektrailer voor Bloedwetten: Verlossing doelbewust een stap teruggedaan en ervoor gekozen om in een verduisterde studio van 5×5 meter te filmen, voor 1000 nachten was het vanaf het begin duidelijk dat we het een stuk groter zouden aanpakken. Dream big, right? Gewoon aan de slag gaan een kijken wat er haalbaar is.

Hoewel het verzetten van de opnamedag ervoor zorgde dat ik op zoek moest naar een andere mannelijke hoofdrol, want de oorspronkelijke gecaste acteur was verhinderd op de nieuwe datum, was ik blij dat ik dankzij de weersvoorspelling een paar dagen extra had om de laatste puntjes op de i te zetten wat betreft kostuums, accessoires en make-up.

Laat ik trouwens voorop stellen dat ik absoluut geen spijt heb John gevraagd te hebben om in te vallen (waarop hij direct enthousiast ‘ja!’ zei). Hij heeft Ya’sin fantastisch neergezet. Geen gemakkelijke taak, bedekt onder al die kleding, met lenzen in, een masker op en mijn broddelwerk dat voor verbrande huid moest doorgaan op zijn handen. Appeltje, eitje voor hem. Tja, wat verwacht je van een man die wel eens in een zelfgemaakt een orckostuum rondloopt waarvoor een kist van 1x2meter nodig is om het te vervoeren?

Afijn, na al het gerommel met kostuums, make-up, henna en de lunch was het eindelijk tijd voor keiharde actie!

Enter Ya’sin

Hij moest alleen wel een beetje doorlopen. πŸ˜‰

Madame op de vlucht

De dames dartelden als twee jonge gazelles door het zand. Je zou bijna vergeten dat er een creotim achter madame aan zit …

Madame stond haar vrouwtje. Je ziet Ya’sin balen op die laatste foto. Als een stekker.

Die twee zijn aan elkaar gewaagd, dat zie je zo.
Wie (of wat) gaat er schuil achter het masker?

Het antwoord op deze vraag verraad ik misschien in het volgende ‘achter de schermen’-blog.

Of niet. πŸ˜‰

De foto’s in dit blog zijn gemaakt door Nathalie de Vogel.

Met dank aan: Robin Rozendal, Annelies Jansen, John van den Bos, Nathalie de Vogel en Timo van den Berg.

Ben je nu Γ©cht nieuwsgierig naar 1000 nachten? Dan kan je het boek hier (gesigneerd met persoonlijke opdracht) bestellen. πŸ™‚