Fotoverslag Dutch Comic Con – voorjaar 2022

Na tig keer uitstel ging afgelopen weekend Dutch Comic Con eindelijk weer door!

Elke beurs begint natuurlijk met opbouwen, of nee, in dit geval begon een beurs met het dagenlang in elkaar zetten van nieuwe boekendisplays.

Hoe dan ook, ik had alles op het nippertje af. Vrijdag was het zover na langer dan twee jaar beursloos door het leven te zijn gegaan, laadde ik Zilvervis vol en reed naar de Jaarbeurs. Patrick Berkhof en ik waren heel blij elkaar eindelijk weer te zien. We deelden samen een mooie hoekkraam.

Dit weekend heb ik zoveel nieuwe en oude lezers gezien en blij gemaakt met een boek.

Ik zeg nog zo tegen mezelf om de namen van al die nieuwe lezers te onthouden, maar dat lukt helaas niet altijd. Met de klok mee: zo leuk gekletst, maar ben toch je naam kwijt. De enige echte Joachim kwam 1000 nachten en Verval scoren. Mijn beste klant van de dag: ze kocht zomaar drie hardcovers. Ik schrijf drie keer haar naam op, maar ben hem toch kwijt. Aaargh! Tot slot ging Tazzy voor een Nepvampier.
Met de klok mee: Rayven en haar broer en zus beloofden plechtig om niet te vechten om de schroktomaten. Bettina en Milou gingen Vonnis delen. Tamara ging ook met een nepvampier naar huis. Charlotte kwam een Nepvampier scoren. Jullie weten wel, zij is van Loeff Bureau Creative en heeft de schroktomaat voor mij ontworpen. Charlotte had wat energie over aan het eind van de beurs, in tegenstelling tot ik.
Met de klok mee: O jee, alweer een naam kwijt, terwijl het zo leuk was om je te ontmoeten! Samen met mijn twee favoriete piraten Hanneke en Karin. Genie waagde zich aan De nepvampier. Alladin dacht er het zijne van. Lilith had wel trek in wat Bloedwetten.
Tja, als ik iemand zie rondlopen die me aan de dampier uit De nepvampier doet denken, dan schiet ik hem natuurlijk meteen aan met de vraag of hij met het boek wil poseren. Zijn grijns mocht best wat maniakaler, zei ik hem. Verbouwereerd mompelde hij dat hem zoiets doorgaans nooit overkwam.
Tijd om te keten was er natuurlijk ook!
Met dank aan mijn twee ‘kraamslaven’Sylvia en Karin, voor het bewaken van het fort, wanneer ik een (plas-)rondje maakte of apegaar in mijn stoel hing. En natuurlijk Patrick Berkhof voor het altijd leuke samen staan op zo’n beurs.

Wat was het weer genieten! Ik kan niet wachten tot de volgende keer.

Elfia Haarzuilens is de volgende stop op de beurskalender (23 en 24 april). Daarna is Castlefest aan de beurt (4 t/m 7 augustus) en Patrick en ik hebben direct geboekt voor de volgende editie van Dutch Comic Con op 19 en 20 november.