Fantasy Noir

In tegenstelling tot veel andere schrijvers ben ik niet al schrijvende uit het ei gekropen. Ook wat schrijven betreft was ik een laatbloeier.

Lezen is me evenmin met de paplepel ingegoten. Pas op mijn zestiende ontdekte ik tijdens een lange periode van ziekte hoe waardevol boeken zijn. Mijn interesse in verhalen met een fantastische ondertoon breidde zich toen eindelijk uit van film naar boeken. Ik stortte mij voornamelijk op Engelstalige fantasy en leerde dat het speculatieve genre een uitstekende dekmantel biedt om het over levensechte zaken te hebben.

Dat was mijn ‘lightbulb moment’, want schrijven over mijn eigen leven sprak me niet aan. Ik wil mijn emoties kunnen verpakken en de lezer laten gissen naar wat echt is en wat niet, me verplaatsen in personages die zo levensecht zijn dat ik een langdurige vriendschap met ze zou willen aangaan (want dat is wat ik als schrijver doe).

De drang om zelf boeken te schrijven werd al snel geboren. Ik werkte tien jaar aan een klassieke Swords and Sorcery-reeks die me enorm veel over schrijven leerde. Hoewel ik positieve reacties kreeg toen ik mijn werk instuurde naar uitgeverijen, kwam daar geen contract uit voort. Een redacteur van een grote uitgeverij raadde me aan om kort werk te gaan schrijven. Een advies waar ik hem nog steeds dankbaar voor ben, want kort werk schrijven heeft me als schrijver veelzijdiger gemaakt en het zorgde ervoor dat mijn werk in tijdschriften en in verhalenbundels werd gepubliceerd.

Desondanks bereikte ik op een gegeven moment een dood punt. Ik was overal en nergens gepubliceerd en had diverse prijzen gewonnen. Ik verloor het plezier in het schrijven en hing met zwaar gemoed mijn schrijverspen aan de wilgen en richtte mij op een bedrijf in handgemaakte sieraden en accessoires, waarmee ik jarenlang op fantasy festivals heb gestaan.

Maar toen werd ik op 19 januari 2014 overvallen door dé grote nachtmerrie die mij dwong om de pen opnieuw ter hand te nemen. Bloedwetten werd geboren.

Deze nachtmerrie heeft mijn leven veranderd. Ik ben deze boze droom gevolgd en heb hem als leidraad gebruikt om mijn schrijfdromen waar te maken.

Sinds kort ben ik een schrijver met twee gezichten. Voor mijn uitgaven in eigen beheer bij mijn uitgeverij Staaldruk blijf ik bloedstollende boeken voor volwassenen in het genre dark fantasy schrijven. Voor Hamley Books schrijf ik evengoed bloedstollende boeken, maar dan voor de jeugd.

Wandel gerust rond op mijn website om een kijkje te nemen bij allebei de gezichten van mijn schrijfpersoonlijkheid. Aan beide walletjes valt gratis leesvoer te plunderen.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op via het contactformulier.

In de tussentijd veel leesplezier gewenst.

De boeken