Uitgeverijen Quasis en Staaldruk gaan samenwerken

Uitgeverijen Quasis en Staaldruk gaan nauw samenwerken

Met trots kondigen Quasis en Staaldruk hun wederzijdse samenwerking aan.

Staaldruk, de uitgeverij van selfpublisher Sophia Drenth en de thuishaven van Bloedwetten, wordt bij Quasis ondergebracht als imprint. Hiermee blijft de reeks Bloedwetten in handen van Staaldruk, maar ontstaat de mogelijkheid tot nauwere samenwerking. Op deze manier kunnen de uitgeverijen hun bereik vergroten. Zo zal Bloedwetten bijvoorbeeld via Quasis bij het Centraal Boekhuis verkrijgbaar zijn.

Omdat de fondsen met fantasy voorzien van een duister tintje uitstekend bij elkaar passen qua sfeer en doelgroep is het een vanzelfsprekende stap.

‘Quasis publiceert fantasy die verrassend en anders is,’ zegt uitgever Jasper Polane. ‘Bloedwetten ís origineel en afwijkend, en past daarom perfect bij ons.’

Van huis uit zijn beide uitgevers eigenwijze selfpubbers die hun publicaties dankzij crowdfunding hebben weten te financieren.

Sophia Drenth: ‘De manier waarop Jasper het avontuur met zijn reeks De Onzichtbare Maalstroom is aangegaan, heeft mij destijds geïnspireerd om ook te gaan crowdfunden. Ik kan niet wachten om te zien waar deze bundeling van krachten ons heen gaat brengen.’

De contracten zijn getekend. Quasis en Staaldruk zijn klaar voor de volgende stap en hebben zin in een toekomst vol eigenzinnige publicaties!

Profielen uitgeverijen:

quasisQuasis Uitgevers publiceert boeken in de fantastische genres: fantasy, sciencefiction, bovennatuurlijke thriller en horror. Binnen deze genres wil Quasis verrassend en anders zijn. Niet standaard, maar net een beetje grensoverschrijdend in vorm, thema en genre. De uitgeverij wil de markt van Nederlandse fantastische literatuur stimuleren en lezers meer opties geven in hun keuze van auteurs en thema’s. Het genre niet alleen in aantallen laten groeien, maar ook de breedte opzoeken.

Bij Quasis loopt sinds begin van het jaar de reeks Splinters: elke maand een nieuw kort verhaal van een andere auteur in je brievenbus. In juni zal Wolvinnen van Otrostaadt, het derde deel van De Onzichtbare Maalstroom van Jasper Polane verschijnen.

Kijk voor meer informatie over Quasis op www.quasis.nl, of mail naar info@quasis.nl.

staaldrukStaaldruk is het imprint van Quasis Uitgevers waaronder Sophia Drenth haar boeken uitbrengt. Drenths verhalen onderscheiden zich door de literaire aanpak, het fijnzinnige taalgebruik en de broeierige sfeer die onder je huid gaat zitten.

Staaldruk heeft het tweede deel uit de reeks Bloedwetten op touw staan (lanceringdatum vooralsnog onbekend).

Kijk voor meer informatie over Staaldruk op www.sophiadrenth.com, of mail naar bloedwetten@gmail.com.