De anatomie van een boektrailer (3)

‘Mag ik je insmeren met derrie?’ die vraag of eentje van soortgelijke strekking stelde ik aan Annelies, nadat ik locaties was wezen scouten met Robin. Ik had haar al ingelicht dat er een ‘flipscène’ in de boektrailer zou zitten, want ik wilde op de een of andere manier de transformatie van madame in beeld brengen. Maar hoe precies?

Bomen waarvan de wortels door de wind gedeeltelijk waren blootgelegd brachten mij op een idee. Die staan zowel op het Kootwijkerzand als op de Soesterduinen. Ik moest Robin tijdens ons locatiescout overhalen, want zij zag niet direct wat er in mijn hoofd opborrelde. Zij heeft ergens een behoorlijk gênant filmpje van mij op haar telefoon, waarin ik met mijn beste acteurtalent uitbeeldde wat mij voor ogen stond.

Ik wilde zwarte schmink gebruiken. Veel te tam, vond Robin. Dus, tja, toen kwam die derrie-vraag aan Annelies en moest ik aan het derrie-brouwen. Na wat geëxperimenteer met gelatine, koffie en aarde en een boel rare vragen stellen bij Holland & Barrett boodt een mengsel van bodylotion en grafietpoeder uitkomst.

Eerst nog even droog oefenen en toen konden we loos. Ik heb Annelies door de scène gecoached en alle ellende die madame tot op dat punt in het boek had doorstaan op haar afgevuurd. Ik heb geloof ik nog nooit zo vaak verdomme achter elkaar gezegd en soms wist ik gewoon even niet meer wat ik moest zeggen, zozeer was ik onder de indruk van Annelies in flipmodus.

Het resultaat: drie zeer voldane dames, waarvan we er eentje boven een teiltje hebben staan schoonschrobben.

Na flink flippen is het gewoon tijd voor nachtopnames. Natuurlijk hadden we het meest gênante voor het laatst bewaard, want flippen en door de derrie rollen is kinderspel vergeleken bij De Liefde.

Heel misschien leven ze nog lang en gelukkig …

Jullie gaan het allemaal zien in de boektrailer van 1000 nachten. Op dit moment werken wij achter de schermen hard aan montage, voice over en muziek. Ik ben op zoek naar een mooie locatie om de boektrailer later deze herfst in première te laten gaan. Ik houd jullie op de hoogte.

Tot slot het rijtje mensen zonder wie deze productie niet mogelijk zou zijn geweest. Bij deze nogmaals ongelooflijk veel dank dat jullie zijn meegegaan in mijn wilde plannen!

Annelies Jansen als ‘Madame’
John van den Bos als ‘Ya’sin’
Robin Rozendal van de Videomakers
Nathalie de Vogel, henna en fotografie
Timo van den Berg multi-inzetbaar assisteer-talent

En de mensen dankzij wie Ya’sin niet in zijn nakie hoefde rond te rennen: Eldritch Ensembles/John van den Bos (masker Ya’sin), Tiffany van den Boom (tuniek en broek Ya’sin), Laura Scheepers (mantel Ya’sin).

Heb je na dit fotoblog onbedaarlijke trek gekregen in een portie ‘madame’, dan kan je 1000 nachten via deze link (gesigneerd en met opdracht) direct bij de auteur bestellen.

De foto’s in dit blog zijn gemaakt door: Nathalie de Vogel, Robin Rozendal en Sophia Drenth