Jeugd

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website.

Ik ben Sophia Drenth en ik schrijf graag verhalen over mensen en monsters die een beetje stuk zijn vanbinnen (en vanbuiten). Waarom vind ik het zo boeiend om daarover te schrijven? Omdat er veel aan zulke personages valt te ontdekken.

Ik geloof dat iedereen een verhaal te vertellen heeft. Zelfs als je denkt dat je misschien een beetje saai bent en dat jouw verhaal niet boeiend is. Zelf ben ik ook niet zo interessant, maar wanneer ik verhalen vertel, dan doe ik iets wat niemand anders kan. Natuurlijk kunnen er wel meer mensen schrijven – zat zelfs! – maar niemand kan de verhalen vertellen die ik verzin.

Dat is nu juist het mooie in je dromen kan je alles zijn wat je maar wil zijn en schrijven is voor een groot deel dromen opschrijven. Dromen hoeven niet altijd mooi te zijn. Ze kunnen ook best eng zijn.

Is dat niet gaaf? Als schrijver droom ik terwijl ik wakker ben! En als lezer doe je hetzelfde wanneer je boeken leest.

Ik hoop dat ik jullie heel vaak mag meenemen op veel droomavonturen en dat jullie gaan genieten van alle verhalen over Vladimir, Naswikka, oom Borga en al die anderen die ik voor jullie uit mijn pen ga toveren. En misschien mag ik binnenkort eens bij jullie in de klas langskomen, zodat ik jullie kan laten zien hoe leuk dat is, om dromen uit je pen te toveren en hoeveel toffe dingen je daarmee kunt doen.

Kijk ondertussen lekker rond op mijn website en vergeet niet om de gratis verhalen over Oom Borga te lezen!

Heb je vragen, stel ze gerust via het contactformulier.

Lees gratis

Oom Borga’s recept voor pompoensoep

Lees gratis

Oom Borga’s midwinterdiner